Psychologen Praktijk M.M. Graafmans

Ik, Mechteld Graafmans (1972), ben universitair opgeleid psycholoog, BIG-geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog en Eerstelijnspsycholoog NIP. Ik heb ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, waar ik me specialiseerde in kortdurende behandelingen met een praktische en klachtgerichte insteek.

Omdat ieder mens en ieder probleem verschillend is, geloof ik niet in één juiste of beste therapie-richting. Elke therapeutische school en methode heeft zijn eigen kracht en charme en wat bij de ene mens past, past bij de andere mens juist veel minder. Ik werk niet volgens één therapie-richting, maar zoek vooral naar een werkwijze die past bij de persoon, de klachten, maar ook de sterke kanten van iemands functioneren. Deze werkwijze bestaat uit een combinatie van meerdere methoden, waarbij vaak cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie worden ingezet, binnen het kader van kortdurende psychotherapie. Daarnaast maken elementen uit ACT, ontspanningsoefeningen en EMDR soms onderdeel uit van de behandeling.

Ik geniet van de vrijheid en ruimte die een eigen praktijk mij geeft. Het mooie van mijn werk vind ik het, samen met de cliënt, terugvinden van diens eigen hulpbronnen. Ik ervaar mijn werk als een privilege, omdat elk therapeutisch gesprek steeds weer een bijzondere ontmoeting is, waarin u niet alleen iets van mij leert, maar ik minstens evenveel van u!